Kontaktresa till Antigua

Välkommen att följa universitetslektor Birgitta Lindberg och universitetsadjunkt Carina Lomgren från Avdelningen för omvårdnad vid Luleå tekniska universitet, som gör en kontaktresa inom MFS-programmet till Antigua med förhoppningar att starta upp ett långsiktigt samarbete med universitet där.

Besök vid American University of Antigua, AUA

Publicerad 2015-11-04 22:03:00 i Allmänt,

Idag gjorde vi ett besök vid American University of Antigua, AUA. En mycket intressant dag där vi fick förmånen att ta del av AUA:s storslagna campus som har ett tydligt fokus på studenternas behov. De har byggt upp en stödjande verksamhet med möjlighet till sjukvård, vaccination och rådgivning. AUA har sjukvårdspersonal anställda vid campus för både medicinskt och psykoligiskt stöd. Syftet med verksamheten är att skapa trygghet för studenter som studerar långt från hemorten eller hemlandet.
Vid vårt besök var det full aktivitet, många studenter och pågående undervisning. Vi hade förmånen att få en mycket givande och intressant rundvandring under ledning av Dr Moreno och hans medarbetare. Vid campus bedrivs undervisning med inslag av praktiska moment, bland annat har universitetet ett väl utvecklat "skills-lab" med avancerade simulatordockor där studenten får möjlighet att testa och träna sina teoretiska kunskaper och färdigheter i ett givet scenario. Kollegiet vid AUA ser det som viktigt att vid simulering träna studenterna i att leda en situation. Denna typ av undervisning är både schemalagd och studenterna har dessutom möjlighet att boka tider för extra undervisning.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-11-05 20:59:19

Ser ut att vara otroligt vackert och ni ser ut att ha det bra och händelserikt. Det ska bli spännande att få höra mer om simuleringsverksamheten. Här ska vårdfokus skriva om simuleringen i ambulans nu när all utrustning är på plats. / ÅE

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela