Kontaktresa till Antigua

Välkommen att följa universitetslektor Birgitta Lindberg och universitetsadjunkt Carina Lomgren från Avdelningen för omvårdnad vid Luleå tekniska universitet, som gör en kontaktresa inom MFS-programmet till Antigua med förhoppningar att starta upp ett långsiktigt samarbete med universitet där.

Fler utflykter

Publicerad 2015-11-08 23:07:43 i Allmänt,

Trots att vi har haft fullt upp med mycket intressanta besök har vi även hunnit med ytterligare ett besök i St John. Högsäsongen för öns turism börjar nu ta fart, kryssningsfartygen avlöser varandra i hamnen och St John´s gatubild blir mer och mer rörig, det är människor och bilar ”all over the place”.


Som vi tidigare nämnt har staden en vacker och gammal anglikansk katedral, St John´s Cathedral, med ursprung från sent 1600-tal. De två tornen utgör en fin blickpunkt i staden.  Vi hade bara möjlighet att se och fotografera katedralen utifrån eftersom den sen flera år är stängd på grund av omfattande reparationer.
 
 
Nelson´s Dockyard, den gamla engelska hamnen, har flera intressanta och historiska monument och byggnader. Området har ett litet museum med bevarade marina förmål. Här reparerades de gamla skeppen i en trygg och gömd hamn. De historiska byggnaderna är varsamt restaurerade och man har på ett fint sätt etablerat restarurang och små butiker i den gamla miljön.  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela