Kontaktresa till Antigua

Välkommen att följa universitetslektor Birgitta Lindberg och universitetsadjunkt Carina Lomgren från Avdelningen för omvårdnad vid Luleå tekniska universitet, som gör en kontaktresa inom MFS-programmet till Antigua med förhoppningar att starta upp ett långsiktigt samarbete med universitet där.

St John's - en stad med kontraster

Publicerad 2015-11-05 00:50:00 i Allmänt,

Huvudstaden St John's är en liten stad med trånga gator och ett myller av människor.Vi slås av stadens kontraster, en blandning av människor i välfärd och de som lever under betydligt enklare förhållanden. Inte lätt att ta in och förhålla sig till men vi uppfattar en anda av optimism. Vi får berättat för oss att staden blommar upp under högsäsong då turismen ökar, framför allt via kryssningsfartyg som lägger till i hamnen. Idag var det tre enormt stora fartyg i hamnen och därmed hög aktivitet i centrum.

Under vår rundvandring i staden slogs vi av den vänlighet och stolthet som befolkningen visade. Det blev även lite dramatik för mitt i allt gatumyller blev vi vittnen till en olycka och det kändes bra att kunna hjälpa till. Förhoppningsvis så löste det sig väl för den drabbade personen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela